Haber

İkinci tür zafer: Dünyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrikler

28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda tüm sandıklar açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Diğer ülkelerin liderlerinden tebrikler gelmeye başladı.

KATAR EMİRİNDEN İLK TEBRİKLER

Sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yapan Katar Emiri Al Sani şunları söyledi: “Kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferinizi tebrik ediyor, yeni döneminizde başarılar diliyor, kardeş Türk halkının ilerleme ve refah arzusunu gerçekleştirmenizi ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri daha da geliştirmenizi diliyorum. “söz konusu.

PUTİN’DEN AÇIKLAMA

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığı görevine yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etti. Putin, mesajında ​​şu ifadelere yer verdi: “Sevgili dostum, Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine kişisel katkılarınızı çok takdir ediyoruz” sözlerine yer verdi. Erdoğan’ın seçim zaferini Türkiye’nin başkanı olarak özverili çalışmasının meşru bir sonucu olarak tanımlayan Putin, Türkiye cumhurbaşkanı ile güncel konularda diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu vurguladı. Rus lider, Akkuyu Nükleer Santrali (NGS) ve gaz dağıtım merkezinin kurulması için ortak projelerin dengeli bir şekilde uygulanmasına Rusya’nın büyük önem verdiğinin de altını çizdi.

BİDEN: DÖRT GÖZÜMLE BEKLİYORUM

ABD Lideri Joe Biden, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesintili sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.

Biden, Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ediyorum. NATO müttefikleri olarak, ikili meseleler ve ortak küresel sorunlar üzerinde birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum.”ifadesini verdi.

NATO’DAN TEBRİKLER

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederek, “Birlikte çalışmaya devam ederek Temmuz’daki NATO Zirvesi’ne hazırlanmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. terimini kullandı.

Stoltenberg, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu’nun kesintiye uğrayan sonuçlarına göre yeniden göreve seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. NATO Genel Sekreteri, Temmuz’daki NATO Zirvesi’ne hazırlanmak için birlikte çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”değerlendirmesini yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkçe bir mesaj yayınlayarak, “Fransa ve Türkiye’nin birlikte üstesinden gelmesi gereken büyük zorluklar var: Avrupa’ya barışın geri dönüşü, Avrupa-Atlantik İttifakımızın geleceği, Akdeniz. Yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ettiğim Önder Erdoğan ile birlikte yolumuza devam edeceğiz. dedi.söz konusu.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI’NDAN TEBRİKLER

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

İNGİLTERE BAŞBAKANINDAN İŞBİRLİĞİ MESAJI

İngiltere Başbakanı Sunak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ederek, iki ülkenin güçlü iş birliğini sürdürmeyi sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

ORBAN: Tartışılmaz ZAFER

Macaristan Başbakanı Victor Orban “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tartışmasız seçim zaferini kutluyorum”o yazdı.

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak şunları söyledi: “Türkiye Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz” sözünü kullandı. Türkiye’nin istikrarının Avrupa için çok değerli olduğunu ve Ukrayna’da barışın sağlanmasında çok değerli rol oynayacağını vurgulayan Novak, şöyle konuştu: “Macaristan ve Türkiye arasındaki iş birliğini güçlendirmek için çalışmayı dört gözle bekliyorum”değerlendirmesini yaptı.

DİBEYBE: MUHALEFETİ SELAMLIYORUM

Libya Başbakanı Dibeybe Erdoğan’ı tebrik etti, “Kardeşim Sayın Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Bu zafer, Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkesini gelişmiş ülkeler sıralamasına yerleştiren başarılı proje ve politikalarına olan güvenini göstermektedir. Seçimi kazanamasalar da Türk muhalefetini selamlıyorum. demokrasiye olan bağlılıkları.”ifadeleri kullandı.

SİSİ’DEN TEBRİKLER

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, seçimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti. Mısır Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Sisi’nin Erdoğan’ı seçimdeki başarısından dolayı tebrik ettiği belirtildi.

Pakistan Başbakanı Shahbaz Sharif, Tayyip Erdoğan’ı seçimdeki başarısından dolayı tebrik etti. Şerif, Twitter paylaşımında, Erdoğan’ın siyasetini devlet memurluğuna bağlayan dünyadaki sayılı cumhurbaşkanından biri olduğuna dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı’nın mazlum Müslümanların güç direği ve vazgeçilmez hakları için coşkulu bir ses olduğuna dikkat çekti. Şerif, cumhurbaşkanlığı zaferinin ve AK Parti’nin milletvekili seçimlerindeki zaferinin Türk halkının Erdoğan’ın dinamik liderliğine olan inancını yansıttığını ve bunun birçok açıdan değerli olduğunu kaydetti. Pakistan ile Türkiye arasındaki ikili çıkarların yukarıya doğru ilerlemeye devam edeceğine işaret eden Şerif, şöyle konuştu: “İki halk arasındaki mükemmel kardeşlik doğrultusunda stratejik ortaklığımızı daha da derinleştirmek için (Erdoğan) ile çalışmayı dört gözle bekliyorum”sözlerine yer verdi.

“İLK FIRSATTA SİZİ AZERBAYCAN’A BEKLİYORUZ”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak seçimdeki başarısından dolayı tebrik etti ve bir an önce Azerbaycan’ı beklediğini söyledi.

Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud, Erdoğan’ın seçimleri kazanmasının ardından, “Tebrikler dostum ve kardeşim Türkiye!”söz konusu.

FİLİSTİN, HAMAS VE MÜSLÜMAN KARDEŞLERDEN TEBRİKLER

Müslüman Kardeşler’den açıklama “Müslüman Kardeşler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türkiye halkını seçim sonuçlarından dolayı tebrik ediyor. Türk halkının duyarlılığını ve seçimlerdeki şeffaflık, çoğulcu katılım ve özgürlük ortamını takdir ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve seçilmiş milletvekillerinin inşaatı tamamlaması yeni Türkiye, Türkiye’nin kalkınmasına muvaffakiyetler getirmesini ve bölgedeki liderliğini güçlendirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederiz.söylendi.

Filistin Başbakanı Mohammad Shtiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türk halkını seçim zaferinden dolayı kutladı. Filistin İslami Direniş Hareketi Sözcüsü “Filistinli Sayın Erdoğan’ı Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak tebrik ediyoruz. Cumhur İttifakı’nın tüm mensuplarını bu büyük zaferden dolayı kutluyoruz. Demokrasiye bağlılığın üstün bir örneğini sergileyen ve çarpıklara ders veren aziz Türk milletini tebrik ediyoruz. Batı demokrasileri.”söz konusu.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI: İLERLEMEK İSTİYORUZ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti. Scholz yaptığı açıklamada, “Ortak sorunlarımızı yeni bir ivme ile ilerletmek istiyoruz” dedi.

PAŞİNYAN: BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı belirsiz sonuçlara göre yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etti, “İki ülke ilişkilerinin normalleşmesi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz”stresli.

SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI’NDAN TEBRİKLER

Sırbistan Devlet Başkanı Vucic “Değerli dostum, Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kutluyorum. Sırbistan, karşılıklı saygı ve samimi dostluklara dayalı ilişkilerimizi daha da güçlendirme kararlılığını sürdürüyor”söz konusu.

Cezayir Devlet Başkanı Abdulmecid Tebboune “Sayın Başkan ve Sevgili Kardeşim”sözleriyle başlayan tebrik konuşmasında “Kardeş Türkiye halkının aziz şahsınıza olan güveninin yeniden tesis edilmesini memnuniyetle ve sevinçle karşılıyor, şahsım ve Cezayir halkı adına sizleri tebrik ediyoruz.”terimleri kullandı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ederek, yüksek seçmen katılımı ve ikinci tur oylama sonuçlarının, dost Türk halkının görevdeki Cumhurbaşkanı’nın yürüttüğü politika ve reform programını desteklediğinin açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de yapılacak seçimlerin hayırlı olmasını diledi. “Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması bizim için önemliydi” ifadesini kullandı. Ustal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni dönemde başarılar dileyerek, seçim sonuçlarının Türk milleti için de hayırlı olmasını diledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı kutladı. “Venezuela, kardeşimizin ve dostumuzun zaferini kutluyor. Türkiye Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimlerinin galibi Recep Tayyip Erdoğan oldu. Türk milletini bu zaferden dolayı kutluyoruz. Yeni dünyanın inşası için birlikte çalışmaya devam etmek dileğimizle. Yaşasın Türkiye! “ ifadeleri kullandı. Maduro, paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya-i Kebir Camii’nde ve sandıkta oy kullanırken çekilmiş bir fotoğrafına yer verdi.

Somali Başbakanı Hamza Abdi Barre, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ikinci turunda elde ettiği başarıdan dolayı Erdoğan’ı tebrik etti. “Eniştemi canı gönülden kutluyorum” Barre, Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin liderliğine duyulan güvenden kaynaklandığını vurguladı. barikat, “İki kardeş ülke arasındaki bağların gelişmesini ve uluslarımızın zenginleşmesini görmeyi dört gözle bekliyoruz”açıklamalarda bulundu.

GÜRCİSTAN, KOSOVA VE ARNAVUTLUK’TAN AÇIKLAMALAR

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimlerin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti. Garibaşvili, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Gürcistan’ın büyük dostu Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimlerdeki inandırıcı zaferinden ve yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kutluyorum. Türk halkı fikrini açıkça ifade etti ve biz de Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan arasındaki dostane bağları ve stratejik ortaklığı güçlendirmeye hazırız.”

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama Facebook hesabından Türkçe ve Arnavutça paylaşım yaptı, “Zaferiniz için tebrikler, Sayın Başkan”ifadesini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani de Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Türkçe etiketleyerek paylaşım yaptı. “Kosova ve Türkiye’nin ortasındaki yan kuruluş güncellenmeli ve devam etmeli” söz konusu. Osmani dedi ki: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bugünkü zaferinden dolayı yürekten kutluyoruz. Siz Türkiye’yi yeni başarılara götürmeye devam ederken, harika işbirliğimizi geliştirmek için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

IRAK’TAN AÇIKLAMALAR

Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi, Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda elde ettiği başarıdan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti. Meclis Başkanı Halbusi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye’de yaşanan başarılı demokrasi tecrübesinden dolayı komşu ülke ve kardeş Türk milletini kutluyoruz” ifadeleri kullandı. Halbusi mesajına şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı kutluyorum. Irak ve Türkiye olmak üzere iki ülkenin birçok alanda işbirliği yapmasını temenni ediyor, Türkiye’nin kalkınmasının ve ilerlemesinin devamını diliyorum.”

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’ye yakışır şekilde barışçıl ve demokratik bir şekilde yapıldı” açıklamalarda bulundu. Seçim sonucunun başta Türkiye olmak üzere Türk ve İslam alemine hayırlı olmasını dileyen Turan, “13. Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Irak Türkmen Cephesi, Irak Türkleri ve şahsım adına tebrik ediyorum”ifadeleri kullandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKRG) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve ITC Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Maruf da Twitter hesabından bir tebrik mesajı yayınladı. Türkmenistan Bakanı Maruf şunları söyledi: “Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, başarılar dileriz. Millet karar verdi, Türkiye kazandı. Bu seçimde Türkiye’nin demokrasisi ve iradesi kazandı. Seçimde kaybeden olmadı, kazanan Türkiye oldu. Yüce Allah” Allah Türkiye’yi korusun ve yüceltsin.”

Irak Parlamentosu’ndaki Sünni Es-Siyade Koalisyonu Başkanı Hamis Hançer de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kardeş Türk milletini Türkiye’de bir demokrasi deneyini başarıyla sonuçlandırdığı için kutluyorum. Kardeşim Recep Tayyip Erdoğan’ı ve onun Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerini kutluyorum. Zafer sizin, hüsran düşmanınızdır.”ifadeleri kullandı.

Kerkük Valisi Rakan Said de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yazılı bir açıklamayla tebrik etti. Said, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kardeş ülkemizi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ediyoruz. Yeni dönemde iki ülke Irak ve Türkiye arasındaki işbirliğinin artmasını, yardım ve destekte Irak ve Kerkük’e öncelik verilmesini ve Türk firmalarının harekete geçmesini diliyoruz.” Kerkük’ün yeniden kalkınmasında daha büyük rol.”

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ ERDOĞAN’I TEBRİK ETTİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçilmesi münasebetiyle tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Almanya Başbakanı OlafGörüşmede Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı kutladı ve sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Görüşmede Scholz, yeni dönemde Türkiye ile ortak konuları ilerletmek istediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin ilişkilerini ileriye taşıyacak adımlar atacağına inandığını da ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort